Ilma-aurinkolämpö

Svenska


SolarMagic
on suojattu hyödyllisyysmallilla Tanskassa, ja käyttää talon rakennetta aurinkokeräimenä. Talon katolle tai seinille ei tarvita suuria aurinkokeräimiä. Valmistava yritys, SolarTronic on työskennellyt aurinkoenergian parissa vuodesta 1985.

Ilma-aurinkolämmitys soveltuu erittäin hyvin rakennuksen ilmanvaihtoon ja sen kuivana pitämiseen. Etelä-Suomessa aurinko paistaa myös talvella, joskin päiväkohtainen aurinkoinen aika on keskitalvella hyvin lyhyt. Aurinko auttaa kuitenkin pitämään rakennuksen kuivana talven yli kunhan aurinko paistaa paikkaan jossa aurinkokennot on asennettu, eikä lumi peitä niitä. Ilma-aurinkolämmitin puhaltaa suurimmillaan taloon 250 m3 tunnissa raikasta, kuivaa ja lämmitettyä ilmaa.


Keskitalvella auringosta ei saada suuria määriä lämpöä aurinkokeräimellä. Auringon energia riittää kuitenkin tuulettimelle, joka puhaltaa kuivaa kevyesti lämmennyttä ilmaa esimerkiksi katteen alta tai seinän tuuletusraosta talon sisälle. Varmista, että aurinko paistaa paikkaan jossa aurinkokennot ovat, eikä lumi peitä niitä.
Suurin lämpömäärä talon sisälle saadaan suurten etelään suunnattujen ikkunoiden kautta.

 

 

 

 

 

Jos talon eteläpuolella on lasitettu terassi, sen lämmittämän ilman puhaltaminen talon sisälle tuulettimella, joka toimii aurinkokennolla, voi riittää koko talon lämmittämiseen. Koko terassin lasipinta-ala toimii suurena aurinkokeräimenä. Jokainen neliömetri ikkunapintaa antaa yhtä paljon lämpöä kuin saman suuruinen aurinkokeräin. Tästä syystä eteläisten ikkunoiden kautta saadaan enemmän lämpöä taloon, kuin aurinkokeräimillä voidaan saada.

Suurin hyöty, joka saadaan ilma-aurinkolämmittimestä on suuri määrä kuivaa, raikasta ja hieman lämmitettyä ilmaa.
Koska nämä laitteet toimivat ainoastaan auringon paistaessa, ne puhaltavat ilmaa taloon ainoastaan silloin, kun ilma on kuivaa ja hieman lämmennyttä.
Auringon paistaessa ilma on yleensä kuivempaa ja näin talon sisälle puhalletaan aina kuivaa ilmaa.

Pilvisellä ja sateisella säällä tuuletin ei käynnisty, ja näin vältetään, että talon sisälle puhalletaan kylmää ja kosteaa ilmaa.
Kun tuuletin käynnistyy ja taloon puhalletaan kuivaa ilmaa, ”vanha” kostea ilma tunkeutuu talosta.

Lämmittämättömissä taloissa ikkunoiden kautta saatava lämpö vapauttaa kosteutta ilman viilentyessä. Koska aurinkokennolla toimivan tuulettimen puhaltama ilmamäärä on suuri, ja tuloilma on kuivaa ja lämmitettyä, se poistaa kostean ilman talon ilmanvaihdon tai esim. savupiipun kautta.

Auringon lämpösäteily ikkunoiden läpi ja suuri määrä kuivaa raikasta ilmaa tuulettimen kautta pitävät yhdessä talon kuivana ja ilmanlaadun hyvänä. Näin sienikasvu talon sisällä vähenee ja tunkkainen haju saadaan pois. Talon lämmittäminen on edullisempaa ja nopeampaa, koska ilma on kuiva.
e

Katso asennusesimerkkejä asennusohjeet-sivultamme ja asennusoppaista jotka löytyvät vasemmalta kohdasta ”esitteet”.

SolarMagic maahantuonti ja markkinointi MG Engineering, Pietarsaari  FI 2310922-8
Copyright © MG Engineering

Webdesigner